Spring naar content

Dieren

Steenuil

© WWF-Canon / Anton VORAUER

WetenschappelijkAthene noctua
Engelslittle owl
VerspreidingEuropa, Aziƫ, Noord-Afrika
Voedselkleine zoogdieren, grote insecten
Lengte21 - 23 cm; spanwijdte 50 - 56 cm

In grote delen van Europa, waaronder Nederland, is de steenuil het kleinste uiltje. Hij heeft een wit met bruin gestreept en gevlekt verenpak: de bovenzijde voornamelijk donkerbruin, de buikzijde overwegend licht. Zijn kop is plat met een 'frons' waaronder priemende gele ogen.

In ons land broedt hij vaak in knotwilgen maar ook onder rieten daken en in speciale nestkasten. Vooral tussen maart en juni is zijn schelle roep te horen, vaak als duet. Hij is ook regelmatig overdag te zien. Zijn vlucht is golvend.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X