Spring naar content

Dieren

Staartmees

© WWF-NL / Katinka Koens

WetenschappelijkAegithalos caudatus
Engelslong-tailed tit
VerspreidingEuropa
Voedselinsecten
Lengte12 - 14 cm

De staartmees heeft een klein rond lichaam met een zeer lange staart die er wel aan vastgeplakt lijkt te zijn. Buiten de broedtijd zwerven de staartmezen vaak in een groep rond, waarbij ze hun hoge tsirrende roep regelmatig laten horen.

Het nest van de staartmees is een bewerkelijk bolvormig bouwwerk met een opening dicht bij de top. De bouw van het nest begint al eind februari. In één nest zijn wel eens 2000 donsveertjes geteld. In het nest moeten de mezen hun lange staart over hun rug vouwen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X