Spring naar content

Dieren

Wolspinaap

© WWF-Canon / Adriano Gambarrini

Andere namenmuriqui
WetenschappelijkBrachyteles arachnoides
Engelswooly spider monkey
VerspreidingZuidoost-Brazilië
Voedselbladeren
Leeftijd20 jaar
Lengte40 - 65 cm, staart 60 - 90 cm
Gewicht10 - 12 kg
De wolspinaap is een slanke aap met lange armen, benen en staart. Met deze uitstekels kan hij zich bijzonder goed vastgrijpen aan boomtakken. De staart kan zich daarbij om de takken winden en dient als een soort vijfde hand. Aan de echte handen zitten geen duimen, waardoor ze er gemakkelijker mee van tak tot tak kunnen slingeren. Spinapen en wolapen worden ook wel slingerapen genoemd.
 
De wolspinaap heeft een dikke wollige vacht. Het is de grootste apensoort die in Amerika voorkomt. Deze apen leefden van oudsher in het laaglandoerwoud aan de kust van Brazilië. Doordat veel van dit tropische regenwoud is gekapt zijn ze bijzonder zeldzaam geworden. Er bestaan nog maar een stuk of vier groepen: samen hoogstens een paar honderd exemplaren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X