Spring naar content

Dieren

Sneeuwstormvogel

© WWF-NL / Ellen Eilander

WetenschappelijkPagodroma nivea
Engelssnow petrel
Verspreidingrondom Antarctica
Voedselkleine zeedieren
Lengte32 cm
Gewicht250 - 450 gram

Naast de keizerspinguïn en de Adéliepinguïn, is deze sneeuwwitte stormvogel een van de weinige vogels die op het vasteland van Antarctica broeden. Zelfs op ijsvrije plekken 300 kilometer landinwaarts zijn hun nesten te vinden. Geschikte broedplaatsen zijn beperkt in aantal en worden tegen soortgenoten verdedigd door met stinkende olie te spugen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X