Spring naar content

Dieren

Afrikaanse maraboe

© WWF-Canon / Michel TERRETTAZ

WetenschappelijkLeptoptilos crumeniferus
Engelsmarabou stork
VerspreidingAfrika zuidelijk van de Sahara
VoedselKleine gewervelde dieren, aas
Lengte120 - 150 cm
Gewicht5 - 9 kg

Deze grote ooievaar verdient niet de schoonheidsprijs met zijn bijna kale vuilroze kop en nek. Hij heeft een brede massieve snavel en een bungelende keelzak die tot 35 cm kan uitrekken. Met een spanwijdte van 3 meter is het een van de grootste vliegende landvogels.

Het gedrag van de maraboe lijkt op dat van gieren. Het is een echte aaseter die van hoog uit de lucht naar dode dieren zoekt. Met zijn sterke snavel kan hij vlees van een karkas trekken. Bij deze manier van eten zou een bevederde kop en nek te veel vervuilen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X