Spring naar content

Dieren

Koolmees

© WWF-NL, EJBruin

WetenschappelijkParus major
Engelsgreat tit
VerspreidingEuropa
Biotoopbos, tuinen
Voedselinsecten, zaden
Lengtelengte 13,5 - 15 cm

Dit is de grootste mezensoort. Hij dankt zijn naam aan zijn 'steenkool-zwarte' pet. Meest herkendbaar is deze vogel aan de gele borst met zwarte 'stropdas'. Bij de mannetjes is deze zwarte streep breder en loopt verder door dan bij de vrouwtjes.

De koolmees is vooral bekend uit tuinen, waar hij in nestkasten broedt en van de voedertafel en pindasnoeren eet. Hij voelt zich echter ook thuis in natuurlijke bosgebieden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X