Spring naar content

Dieren

Koereiger

© Fritz PÖLKING / WWF

WetenschappelijkBubulcus ibis
Engelscattle egret
VerspreidingZuid-Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika, zuidelijk Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland
Voedselinsecten
Lengte48 - 53 cm

Deze gedrongen overwegend witte reiger foerageert meestal rond grazend vee of kuddes wilde grazers. Hij zoekt sprinkhanen en hagedissen die door het vee worden opgejaagd, maar voedt zich ook met teken en bloedzuigende vliegen.

Met de verspreiding van de mens en vooral van zijn vee heeft deze reiger zich de afgelopen 50 jaar met succes vanuit Afrika en Azië verder over een groot deel van de wereld verspreid. In Australië is hij bewust geïntroduceerd, Amerika heeft hij zelf weten te vinden.

In de broedtijd draagt de koereiger lange geel-achtige veren op zijn kop, rug en borst. Ze nestelen in kolonies met grote aantallen dicht bij elkaar in bomen, vaak samen met andere soorten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X