Spring naar content

Dieren

Kea

© WWF-NL / Iggy van der Goes

WetenschappelijkNestor notabilis
Engelskea
VerspreidingNieuw-Zeeland (Zuidereiland)
Biotoopbergen
Voedselalleseter, ook aas
Lengte48 cm
Gewicht825 gram

Deze papegaai uit de bergen van Nieuw-Zeeland is niet zo uitbundig gekleurd. Hij heeft voornamelijk groene veren met een donkere rand. Alleen als hij vliegt zijn de oranje ondervleugels te zien.

De kea is erg nieuwsgierig en onderzoekt alles wat eetbaar lijkt of om andere redenen zijn aandacht wekt. Ook rubberstrips van auto's of de inventaris van een berghut zijn niet veilig voor zijn lange, spitse snavel.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X