Spring naar content

Dieren

Kakapo

© WWF-Canon / Tangi CORVELER

Andere namenuilpapegaai
WetenschappelijkStrigops habroptilus
Engelskakapo
VerspreidingNieuw-Zeeland (eilandjes voor de kust)
Voedselplanten
Lengte50 - 63 cm
Gewichttot 3,5 kg

Deze merkwaardige Nieuw-Zeelandse vogel (de zwaarste papegaai) kan niet vliegen en is vooral in de schemering actief. De kakapo kauwt sap uit bladeren waarna deze als vezelballen aan de plant blijven hangen.

Op het vaste land van Nieuw-Zeeland is hij uitgestorven door roofdieren die door de mens zijn geïntroduceerd, zoals hermelijnen en vossen. De laatste exemplaren zijn naar een drietal eilandjes die vrij zijn van roofdieren gebracht, waar natuurbeschermers hun uiterste best doen om de soort te behouden. Er zijn nu ongeveer honderd kakapo's in totaal.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X