Spring naar content

Dieren

Honingbeer

© WWF-Canon / Alain COMPOST

Andere namenMaleise beer
WetenschappelijkHelarctos malayanus; Ursus malayanus
Engelssun bear; Malayan sun bear; Malay bear; honey bear; dog bear
VerspreidingZuidoost-Aziƫ inclusief Borneo en Sumatra
Biotoopregenwoud
Voedselvruchten, eieren, insecten, kleine gewervelde dieren, honing
Lengte1,1 - 1,4 m
Gewicht50 - 65 kg

De honingbeer is een kleine zwarte tot donkerbruine beer met witte tot gele vlek op zijn borst. Zijn vacht is opmerkelijk kort en glad. Hij komt alleen in de tropen voor: in de regenwouden van Zuidoost-Azië.

Honingberen klimmen erg goed en zijn - zoals hun naam aangeeft - dol op honing. Met hun sterke klauwen breken ze een bijennest open en likken de honing met hun bijzonder lange tong op. Ze eten ook eieren en kleine dieren, maar het grootste deel van hun dieet bestaat uit vruchten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X