Spring naar content

Dieren

Haring

© WWF-NL / Peter van der Sluijs

Andere namenAtlantische haring
WetenschappelijkClupea harengus
Engelsherring
VerspreidingNoordzee, Oostzee, Atlantische Oceaan
Voedselplankton
Leeftijdtot 25 jaar
Lengtetot 40 cm
Gewichttot 700 gram

Deze zilverkleurige zeevis heeft een diepgevorkte staartvin. De rugvin staat halverwege het lichaam.

Haringen leven in grote, beweeglijke scholen. Ze zwemmen overdag op grotere diepte en komen 's nachts aan het oppervlak.

De eitjes komen op de zeebodem uit. De jonge haringen lijken eerst nog op de larven van de paling. Na een tijdje zwemmen ze naar het oppervlak om voedsel te zoeken. Maar een klein deel van de jongen wordt volwassen.

De haring is eeuwenlang een van de belangrijkste vissoorten geweest voor de visserij. Door overbevissing in de 20e eeuw is hun aantal sterk afgenomen maar de soort herstelt zich geleidelijk.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X