Spring naar content

Dieren

Flamingo

© WWF-Canon / Michel ROGGO

WetenschappelijkPhoenicopterus roseus
Engelsgreater flamingo
VerspreidingAfrika, Zuid-Europa, Zuidwest-Azie
Voedselinsecten, wormen, kleine kreeftachtigen, algen
Lengte150 cm
Gewichttot 4 kg

Deze lichtroze flamingo uit zuidelijk Europa, Afrika en Zuidwest Azie wordt tegenwoordig als aparte soort gezien naast de verwante rode flamingo (Phoenicopterus ruber) uit Amerika.

Flamingo's zoeken bij voorkeur voedsel in ondiep zout water waaruit ze met hun gespecialiseerde snavel diertjes en algen filteren. Met hun lange poten kunnen ze in relatief diep water foerageren. In dieper water zwemmen ze waarbij ze met de snavel over de bodem grondelen.

De flamingo's die niet in de tropen leven trekken 's winters naar warmere streken.

 

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X