Spring naar content

Dieren

Hop

© WWF-Canon / Fred F. HAZELHOFF

Andere namenstinkhaan
WetenschappelijkUpupa epops
Engelshoopoe
VerspreidingEuropa, Aziƫ, Afrika, Madagaskar
Voedselinsecten, wormen, slakken, spinnen
Lengte25 - 29 cm, spanwijdte 42 - 46 cm
Gewicht75 gram

De hop heeft een kuif die hij als een waaier omhoog zet als hij opgewonden of net geland is. Vliegend lijkt hij met zijn zwart-witte vleugels op een enorme vlinder: hij maakt krachtige slagen afgewisseld met glijvluchten.

De hop zoekt zijn voedsel (vooral insecten) vooral op de grond door met zijn lange gebogen snavel in de aarde of mest te prikken. Hun nest houden hoppen verre van netjes, wat ze de bijnaam 'stinkhaan' heeft opgeleverd. Mogelijk houdt de stank ook belagers op afstand. De naam 'hop' komt van de roep van het mannetje: 'hoep-hoep-hoep'.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X