Spring naar content

Dieren

Gnoe

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenwildebeest; gestreepte gnoe
WetenschappelijkConnochaetes taurinus
Engelswildebeest
Verspreidingoostelijk en zuidelijk Afrika
Biotoopsavanne
Voedselgras
Leeftijd20 jaar
Lengte1,5 - 2,4 m; staart 35 - 56 cm; schouderhoogte 145 cm
Gewicht120 - 275 kg

Vooral door de vorm van de hoorns en zijn loeiende geluid doet hij aan een koe denken, maar de gnoe is een antilope. Hij heeft in verhouding een grote kop, lange snuit, hoge schouders. Zijn vacht is zilver bruingrijs met bruine strepen en hij heeft lange manen. In tegenstelling tot de witstaartgnoe heeft hij een lange, zwarte staartpluim.

De massale trek van de gnoes is spectaculair. De dieren gaan achter de regens aan op zoek naar grazige gebieden. Ook rivieren steken ze over, waarbij nogal wat slachtoffers vallen door verdrinking en krokodillen.

Anders dan de zeldzame witstaartgnoe komt deze soort nog in grote aantallen voor in het wild.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X