Spring naar content

Dieren

Gaur

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkBos gaurus
Engelsgaur
VerspreidingZuid- en Zuidoost-Aziƫ
Voedselgras
Lengte2,5 - 3,3 m, staart 0,7 - 1 m
Gewicht650 - 1000 kg

De gaur is een erg fors gebouwd wild rund uit tropische bossen en graslanden van Azië. De stieren zijn aanmerkelijk groter dan de koeien.

Gaurs hebben een roodbruine tot zwarte vacht en licht gekleurde poten. De hoorns kunnen meer dan een meter lang worden. Bij de koeien zijn ze omhoog gericht, bij de stieren naar binnen gebogen. Onder hun hals zit een losse huidplooi ('kossem') die helpt bij het afkoelen van het lichaam. De stier heeft een bult achter zijn schouders die hem (nog) groter doet lijken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X