Spring naar content

Dieren

Eland

© WWF-Canon / Anthony B. RATH

WetenschappelijkAlces alces
Engelselk (Europa); moose (Amerika)
VerspreidingNoord-Amerika, Noord-Europa, Noord-Aziƫ
Voedselwaterplanten, bladeren, takken, scheuten en boomschors
Lengte2,5 - 3,5 m, schouderhoogte tot 2,3 m
Gewicht500 - 700 kg

De eland is de grootste hertachtige. Elanden leven in bossen in de buurt van moerassen, meren of ander water.

In het zomerhalfjaar eten ze vooral kruidachtige planten waaronder waterplanten die ze soms van enkele meters diepte opduiken. In de winter eten ze overwegend wilgentwijgen, populierentakken en boomschors.

Elanden hebben een schoffelvormig gewei met veel takken, dat wel 2 meter breed kan worden. Ze hebben een lange kop met een overhangende bovenlip.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X