Spring naar content

Dieren

Ekster

© WWF-NL / GTinholt

WetenschappelijkPica pica
EngelsMagpie
VerspreidingEuropa, Centraal-Aziƫ, westelijk Noord-Amerika, Noordwest-Afrika
Voedselvooral zaden, insecten, eieren
Lengte40 - 51 cm; spanwijdte 50 cm

De ekster is een bekende kraaiachtige in ons land. Hij is opvallend zwart en wit. Het zwart heeft een metaal-achtige glans: blauw op de vleugels, groen, paars en blauw op de zeer lange staart. Zijn geluid is een opvallend 'getjakker'.

Eksters maken een bolvormig nest van takken in een boom. Het dak dient vooral om de eieren en jongen te beschermen tegen zwarte kraaien. Zelf lust de ekster ook wel eieren en jongen van andere vogels.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X