Spring naar content

Dieren

Dikhoornschaap

© WWF-Canon / Ronald PETOCZ

WetenschappelijkOvis canadensis
Engelsbighorn sheep
VerspreidingZuidwest-Canada, westelijk en centraal deel Verenigde Staten, Noord-Mexico
Biotoopgebergten
Voedselgras, bladeren, kruiden
Lengte1,5 - 1,8 m
Gewicht55 - 125 kg

Deze Amerikaanse schapen danken hun naam aan de massieve hoorns van de mannetjes. Het gewicht van de hoorns is soms bijna even groot als dat van de rest van het skelet.

In november en december vechten de mannetjes met elkaar. Ze lopen van elkaar weg om zich vervolgens om te draaien en met enorme kracht met de koppen tegen elkaar te slaan. De schedel is erop gebouwd om de klappen zonder schade op te vangen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X