Spring naar content

Dieren

Chinchilla

© WWF-Canon / Helmut DILLER

WetenschappelijkChinchilla lanigera
Engelschinchilla
VerspreidingZuidwestelijk Zuid-Amerika (Andes)
Biotoopbergen
Voedselgras en kruiden
Lengte23 cm, staart 13 - 15 cm
Gewicht400 - 500 gram

Dit knaagdier is lid van de familie der wolmuizen. Ze worden veel gefokt vanwege hun vacht en worden ook in Nederland als huisdier gehouden. Hun zilvergrijze vacht is 2,5 tot 4 cm dik en erg zacht.

Chincilla's leven in groepen van soms honderden dieren hoog in de bergen, waar ze overdag in holen of tussen rotsen schuilen. Als ze belaagd worden, verdedigen ze zich door zich groter te maken en te spugen.

De vrouwtjes worden groter dan de mannetjes. Na een draagtijd van bijna 4 maanden krijgen ze meestal 2 of 3 jongen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X