Spring naar content

Dieren

Chileense flamingo

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkPhoenicopterus chilensis
EngelsChilean flamingo
VerspreidingZuid-Amerika
Voedselplankton, kreeftjes
Leeftijdtot 44 jaar (dierentuin)

De Chileense flamingo is vrij klein. Het is de meest algemene flamingo in Zuid-Amerika. Hij komt voor bij de bergmeren in de Andes. De groepen bestaan uit enkele exemplaren tot soms tienduizenden. De Chileense flamingo heeft (net als de meeste andere flamingo's) rode poten en onderscheidt zich daarmee van de Andesflamingo die gele poten heeft.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X