Spring naar content

Dieren

Capibara

© WWF-Canon / James FRANKHAM

Andere namencapybara; waterzwijn
WetenschappelijkHydrochaerus hydrochaeris
Engelscapybara
VerspreidingZuid-Amerika, Amazone gebied
Voedselwaterplanten, gras
Lengte1,1 - 1,3 meter
Gewicht35 - 65 kg

De capibara is het grootste knaagdier ter wereld. Hij lijkt wat op een cavia - waar hij ook mee verwant is - maar wordt ruim een meter lang en kan meer dan 60 kilo wegen.

Capibara's zijn echte waterdieren. In geval van nood vluchten ze het water in. Hun ogen, oren en neus staan op één lijn bovenin de kop zodat ze ook als ze bijna helemaal onder water zitten hun omgeving in de gaten kunnen houden.

Het vrouwtje krijgt per keer meestal vijf jongen. Deze zijn bij de geboorte al volledig behaard. Na enkele uren kunnen ze al lopen, zwemmen en duiken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X