Spring naar content

Dieren

Vaquita

© WWF / Thomas A. Jefferson

Andere namenCalifornische bruinvis
WetenschappelijkPhocoena sinus
Engelsvaquita
Verspreidingnoordelijk deel van de Golf van California (Zee van Cortez)
Voedselkleine vissen, pijlinktvis
Lengte1,2 - 1,5 m, bij geboorte 70 - 80 cm
Gewicht30 - 55 kg
De vaquita of Californische bruinvis is een van de allerkleinste walvisachtigen. In verhouding heeft hij een grote driehoekige rugvin als een haai.

Deze bruinvis heeft een zeer beperkte verspreiding: uitsluitend het noordelijk deel van de Golf van California (Mexico). En zelfs daar voornamelijk beperkt tot de ondiepere kustwateren, met name de monding van de Colorado.

In dit gebied werd vroeger veel gevist, waardoor er jaarlijks enkele tientallen verdronken in visnetten. In 1993 is zijn leefgebied uitgeroepen tot biosfeer-reservaat. Ondanks dat is deze soort nog niet buiten gevaar en behoort hij tot de meest bedreigde diersoorten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X