Spring naar content

Dieren

Brilbeer

© WWF-Canon / Kevin SCHAFER

Andere namenAndesbeer
WetenschappelijkTremarctos ornatus
Engelsspectacled bear
VerspreidingZuid-Amerika: bossen in Andes gebergte
Voedselvruchten, wortels, bladeren
Leeftijd20 - 25 jaar (in gevangenschap)
Lengte1,5 - 2 m
Gewicht140 - 175 kg

De brilbeer is de enige beer die in Zuid-Amerika leeft. Hij dankt zijn naam aan de lichte tekening rond zijn ogen.

Deze beer klimt goed en brengt een groot deel van zijn tijd door in bomen. Hij leeft vooral van plantaardige kost die hij met zijn sterke kaken goed kan fijnmalen. Ook taaie en stekelige planten staan op zijn menu.

Vroeger kwam de brilbeer ook in het laagland voor. Tegenwoordig is hij teruggedrongen tot de bergwouden tiussen 1000 en 2700 meter in de Andes.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X