Spring naar content

Dieren

Bergeend

© WWF-NL, John Breugelmans

WetenschappelijkTadorna tadorna
Engelsshelduck; common shelduck
VerspreidingEuropa, Aziƫ, West-Oceaniƫ
Voedselschelpen, slakjes, kreeftachtigen
Lengte58 - 67 cm
Gewicht1 - 1,5 kg

Deze forse eend komt vooral bij kustwateren voor. Het mannetje en het vrouwtjes komen in uiterlijk grotendeels overeen: overwegend wit met een opvallende bruine band over de borst en een donkergroene kop. Het mannetje heeft een vlezige rode knobbel aan de basis van de (eveneens rode) snavel.

Bergeenden broeden vaak in verlaten konijnenholen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X