Spring naar content

Dieren

Amerikaanse oehoe

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

WetenschappelijkBubo virginianus
Engelsgreat horned owl
VerspreidingNoord- en Zuid-Amerika
Voedselzoogdieren en andere gewervelde dieren, insecten
Lengte50 - 60 cm
Gewicht675 - 2500 gram

Deze grootste uil van Amerika heeft net als 'onze' oehoe - die nog groter wordt dan de Amerikaanse - grote oorpluimen. Zijn ogen hebben echter een gele iris (in plaats van oranje tot donkergeel).

Binnen Amerika heeft hij een zeer grote verspreiding: van Alaska tot de zuidpunt van Zuid-Amerika, van bossen tot woestijnen en hooggebergte.

Zoals de meeste uilen jaagt de Amerikaanse oehoe 's nachts. Zijn gehoor en gezicht zijn uitstekend, zijn klauwen scherp en sterk. Hij jaagt vooral op kleine zoogdieren, maar ook op insecten, amfibieën en vogels, waaronder zelfs andere uilensoorten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X