Spring naar content

Dieren

Rode hond

© WWF-Canon / John S MITCHELL

Andere namenAlpenhond; adjak; Aziatische wilde hond
WetenschappelijkCuon alpinus
Engelsdhole
VerspreidingZuid, Oost en Zuidoost Aziƫ
Voedselmiddelgrote hoefdieren, kleinere dieren, vruchten
Lengte90 cm, staart 40 - 45 cm
Gewicht15 - 21 kg

De rode hond is niet alleen een ziekte, maar ook een diersoort. De vachtkleur van deze Aziatische wilde hondensoort variëert van donkerrood tot bruingeel met een donkere staart en een lichte buik. Hun poten zijn nogal kort.

Rode honden jagen overdag in horden, waarmee ze onvermoeibaar een prooi - vooral herten -achtervolgen.

De rode hond komt voor van Siberië tot Java, van hooggebergte tot regenwoud in verschillende ondersoorten. Die uit koude streken hebben een aanzienlijk dikkere vacht. Hoewel deze soort nog in een relatief groot gebied voorkomt, neemt hun aantal en verspreiding af. Enkele ondersoorten zijn zeer bedreigd of (zoals de adjak of Maleise rode hond) mogelijk zelfs al uitgeroeid.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X