Spring naar content

Dieren

Oostelijke gorilla

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkGorilla beringei
Engelseastern gorilla
VerspreidingMidden-Afrika
Biotoopregenwoud (bergnevelwoud en laagland)
Voedselplanten
Leeftijdtot 40 jaar
Lengte1,7 m (mannetje), 1,4 m (vrouwtje)
Gewicht180 kg (mannetje), 90 kg (vrouwtje)
Onderverdeling2 ondersoorten (berggorilla en oostelijke laaglandgorilla)

Gorilla's zijn de grootste apen. Ze blijven bij voorkeur op de grond en leven in kleine familie-groepen. Volgens de meest recente opvattingen verschillen de gorilla's in het westelijke deel van hun verspreidingsgebied zoveel van die in het oostelijk deel dat ze als twee aparte soorten beschouwd mogen worden. De oostelijke gorilla wordt weer onderverdeeld in twee ondersoorten: de oostelijke laaglandgorilla en de berggorilla.

De berggorilla is misschien wel de bekendste gorilla, maar ook een van de zeldzaamste: er zijn er 880. Ondanks de moeilijke omstandigheden lijkt de bescherming van de berggorilla vruchten af te werpen: hun aantal herstelt zich langzaam weer. Het aantal oostelijke laaglandgorilla's is minder precies bekend, waarschijnlijk ligt het rond de 5000 en neemt het af.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X