Spring naar content

Dieren

Australische zeebeer

© Olivier LANGRAND / WWF

Andere namenAustralische pelsrob
WetenschappelijkArctocephalus pusillus doriferus
EngelsAustralian fur seal
VerspreidingZuidkust van Australiƫ van New South Wales tot Victoria en rondom Tasmani
Voedselvis en inktvis
Lengte2 - 2,25 m (mannetje), bij geboorte 64 - 81 cm, vrouwtje 1,25 - 1,7 m, bij geboorte 62 - 79 cm
Gewicht220 - 360 kg (mannetje), bij geboorte 5 - 12,5 kg, vrouwtje 36 - 110 kg, bij geboorte 4,5 - 10 kg
De Australische zeebeer wordt beschouwd als een ondersoort van de Zuid-Afrikaanse zeebeer. De mannetjes zijn grijsachtig-bruin en hebben grove manen. De pups zijn bij geboorte geheel zwart. Het zijn uitstekende duikers en ze halen hun voedsel op grote diepte.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X