Spring naar content

Dieren

Bonte dolfijn

© WWF-Canon / Stephen DAWSON

Andere namendonkergestreepte dolfijn
WetenschappelijkLagenorhynchus obscurus
Engelsdusky dolphin
Verspreidingkustwateren rondom Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland
Voedselvis, met name ansjovis
Lengte1,6 - 2,1 m, bij geboorte 55 - 70 cm
Gewicht50 - 90 kg, bij geboorte 3 - 5 kg

Deze dolfijn heeft een ingewikkelde tekening van verschillende tinten blauwzwart, grijs en wit. Het voorhoofd loopt direct na de snuitpunt omhoog. Kleine groepen bonte dolfijnen kunnen zich korte tijd tot een enorme scholen van soms wel duizend dieren aansluiten. Ze springen veel en zoeken vaak lichamelijk contact.

De bonte dolfijn leeft in koel water (10 tot 18 graden Celcius) met een diepte van hoogstens 200 meter. Er zijn drie ondersoorten die respectievelijk bij Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland voorkomen.

Doordat ze op vissen jagen waar mensen ook veel op vissen, raken bonte dolfijnen vaak in netten verstrikt. In Zuid-Amerika worden ze ook gericht gevangen voor de consumptie en om het vlees als aas te gebruiken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X